Academia Națională de Muzică "Gheorghe Dima" își exprimă profunda tristețe față de trecerea în neființă a celui care a fost
 
Prof. univ. dr. Grigore Pop
 
Maestru percuționist, prof. Grigore Pop s-a remarcat în peisajul artistic clujean și peste hotare printr-o bogată activitate pedagogică, în cadrul catedrei de percuție a ANMGD (în calitate de fondator și coordonator), și interpretativă, ca solist sau membru al unor reputate orchestre simfonice. I se datorează numeroase prime audiții absolute ale unor lucrări semnate de compozitori clujeni precum Ede Terenyi, Constantin Rîpă, sau Vasile Herman. A căutat, de altfel, constant promovarea muzicii românești în țară și peste hotare.
Arta pe care a stăpânit-o cu desăvârșire a fost dublată de inițiative lăudabile, precum înființarea clasei și ansamblului de percuție la Extensia Piatra Neamț, sau coordonarea, timp de două ediții, a programului din cadrul Festivalului Național al Muzicii de Percuție din același oraș. A fost, de asemenea, membru fondator al ansamblului de muzică contemporană Ars Nova, alături de care a susținut nenumărate concerte în țară și peste hotare (Cluj, Bucureşti, Berlin, Paris, Bruxelles, Chişinău, Copenhaga).
Despre Grigore Pop spunea, la un moment dat, regretatul prof. univ. dr. Cristian Misievici că "s-a înconjurat încă de timpuriu de minunatele sale mașini cântătoare și a scos la iveală, cu har, prin trudă îndelungată și temeinică, sunete măiestre menite să aducă lumină și bucurie în sufletele semenilor". Această imagine a muzicianului și profesorului de excepție, a omului deosebit, va rămâne vie în memoria noastră!
Transmitem întreaga noastră compasiune și sincere condoleanțe familiei îndoliate!
Dumnezeu să îl odihnească în pace!
03 Septembrie 2021 - 18:15