Absolventă a studiilor universitare în interpretare pianistică la Universitatea Națională de Muzică din București și la Conservatorul Regal din Bruxelles, precum și a studiilor în psihologie la Universitatea „Titu Maiorescu” din București și în muzicoterapie, ale Universității Naționale de Arte din Berlin, în prezent Angelica Postu profesează și locuiește la Berlin. Prima româncă ce a absolvit studiile de masterat ale Universității Naționale de Arte din Berlin, secția Muzicoterapie, Angelica Postu și-a dobândit experiența profesională la Clinica de Oncologie Paliativă „L'Esperança” din Barcelona, la Centrul Universitar de Psihiatrie din Leuven, Belgia, și la Clinica de psihiatrie pentru copii și adolescenți „Vivantes” din Berlin.
În prezent, Angelica Postu profesează ca muzicoterapeut la Spitalul Universitar de Psihiatrie Charité, Berlin.
Angelica Postu este coautoare în volumul „Muzicoterapia Receptivă”, a prof. Dr. Ioan Bradu-Iamandescu, ediția 2020, cu capitolul „Formarea profesională a muzicoterapeuților”.

Angelica Postu, membră a Asociației Germane de Muzicoterapie, este fondatoarea Asociației Române de Muzicoterapie, unică în țară, și promovează bazele și metodele teoretice și practice ale școlii vestice de Muzicoterapie, ce are o tradiție de peste 60 de ani.

Îmbinând experiența în domeniul psihologiei cu cea dobândită pe scenă, Angelica Postu pregătește și consiliază muzicienii în procesul de înțelegere și gestionare a emoțiilor, al prezentării pe scenă dar și al temerilor legate de carieră. Ținerea sub control a emoțiilor este necesară pentru ca muzicianul să își dezvăluie calitățile artistice, tehnice și interpretative, neconstrâns de alți factori care l-ar putea afecta.

 

Sunt invitați toți studenții.

Pentru a primi linkul de conectare pe Zoom, vă rugăm să confirmați participarea la adresa fdi.acces@amgd.ro până cel târziu în 12.12.2021

Seria „Muzică și mai cum?” este organizată de Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” în cadrul proiectului ”Acces, Noutate, Motivație: Garanția Dezvoltării 2021” finanțat prin Fondul de Dezvoltare Instituțională (FDI).

10 Decembrie 2021 - 13:40