Sunt invitați toți studenții.
Pentru a primi linkul de conectare pe Zoom, vă rugăm să confirmați participarea la adresa fdi.acces@amgd.ro până cel târziu în 8.12.2021
***
Seria „Muzică și mai cum?” este organizată de Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” în cadrul proiectului ”Acces, Noutate, Motivație: Garanția Dezvoltării 2021” finanțat prin Fondul de Dezvoltare Instituțională (FDI).

Ștefana Țițeica a îmbinat activitatea interpretativă și cea educativă de-a lungul întregii cariere. A început să cânte la vioară la vârsta de patru ani la București, orașul său natal. Și-a făcut studiile la Conservatorul „P.I. Ceaikovski” din Moscova (clasa de vioară a Elisabetei Gilels), pe care l-a absolvit cu diploma de merit. A urmat o carieră interpretativă, ca solistă, în ansambluri camerale și în orchestră, pe lângă care a predat vioară și muzică de cameră atât copiilor, cât și tinerilor care aspiră la o carieră profesionistă. A activat de asemenea în programe de vară pentru elevi supradotați, fiind docent la diferite cursuri în Germania, Irlanda și Statele Unite, unde a predat nu numai vioară și muzică de cameră ci și cursuri de istoria muzicii și a artei, ca și de cultură rusă. A prezentat lucrări la mai multe conferințe internaționale de educație a supradotaților.
În 1982 Ștefana Țițeica s-a stabilit la München, unde a lucrat până în 2018 pentru Radiodifuziunea bavareză ca violonistă în orchestră, iar din 2003 și ca mediator muzical. A contribuit la dezvoltarea activității departamentului de educație al orchestrei sale prin proiectarea de concerte educative, conceperea și redactarea de materiale didactice pentru școli, workshop-uri pentru cadre didactice, muzicieni și clase de școală. În 2018 a inițiat programul educativ al orchestrei de cameră din Augsburg, pentru care concepe și moderează concerte pentru familii și elevi și desfășoară diferite proiecte de colaborare cu școli.
Ștefana Țițeica a reunit experiența bogată în domeniile muzicii și educației cu interesul pentru cercetarea academică în teza sa de doctorat despre concertul educativ („Concertul educativ pentru copii – repertoriu și aspecte vizuale”, conducător Prof. univ. dr. Adrian Pop), susținută cu succes în 2014 la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. În cadrul seriei de concerte educative pentru copii “Do Re Mi Start!” al Academiei, contribuie la dezvoltarea de noi programe și la îndrumarea tinerilor muzicieni care le susțin. A condus workshop-uri de mediere muzicală pentru studenți și absolvenți ai Academiei de Muzică, workshop-uri pentru cadre didactice, ca și ateliere muzicale în grădinițe și școli în Cluj-Napoca.

06 Decembrie 2021 - 20:47