Harmonia Cordis Radio


Radioul Online de Chitară Clasică Harmonia Cordis sau pe scurt Harmonia Cordis Radio este un proiect al Asociației Harmonia Cordis co-organizatori fiind Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca (http://anmgd.ro/) și Eurostrings (https://eurostrings.eu/).

Scopul principal al acestui post de radio online este difuzarea unor materiale muzicale de înaltă calitate, interpretate de cei mai importanți maeștri din domeniul chitaristic și nu numai, înregistrate la numeroasele evenimente organizate de către organizațiile amintite. De asemenea prin această inițiativă dorim să sprijinim și să promovăm tinerii artiști, profesorii de specialitate și artiștii consacrați din domeniul muzicii clasice din țară și din străinătate ale căror înregistrări vor fi difuzate.

Materialele audio provin din concerte înregistrate la cele mai importante festivaluri de chitară din țară și din Europa, înregistrări realizate la studio și înregistrări de la evenimente proprii, acoperind o mare parte a creației muzicale pentru chitară clasică, inclusiv lucrări din repertoriul autohton.

 

http://harmoniacordis.org/radio/