Dragi studenți,


Ne bucurăm să vă invităm vineri, 25 noiembrie 2022, începând cu ora 18, în sala 11, la atelierul dedicat sănătății emoționale a muzicianului, susținut de ANGELICA POSTU, muzicoterapeut și pianistă.
Prelegerea despre stadiul actual și tendințele în domeniul sănătății emoționale a muzicianului va fi urmată de o discuție liberă în care vă invităm călduros să vă implicați.
Pentru o bună organizare, vă rugăm să confirmați participarea la adresa [email protected]
***
Seria „Ateliere de dezvoltare personală pentru muzicieni” este organizată de Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” în cadrul proiectului „Acces, Noutate, Motivație: Garanția Dezvoltării 2022” finanțat prin Fondul de Dezvoltare Instituțională (FDI).
***

ANGELICA POSTU

Angelica Postu profesează ca muzicoterapeut la Spitalul Universitar de Psihiatrie Charité din Berlin și este doctorandă la Universitatea de Arte din Berlin, cercetând muzicoterapia în România din punct de vedere etnografic și academic. În calitate de cadru didactic asociat, Angelica Postu predă seminarii de Introducere în Muzicoterapie la Universitatea Națională de Muzică din București și la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.
Principala promotoare a muzicoterapiei în România, Angelica Postu este absolventă a studiilor universitare în interpretare pianistică, la Universitatea Națională de Muzică din Bucuresti și la
Conservatorul Regal din Bruxelles, precum și a studiilor în psihologie la Universitatea „Titu Maiorescu” din București și este prima româncă absolventă a studiilor de Master în muzicoterapie
ale Universității Naționale de Arte din Berlin. Ulterior, ea și-a dobândit experiența profesională în Spania, Belgia și, respectiv, în Germania, unde locuiește în prezent.
Angelica Postu este co-autoare în volumul „Muzicoterapia receptivă”, a prof. Dr. Ioan Bradu-Iamandescu, ediția 2020, cu capitolul „Formarea profesională a muzicoterapeuților” și a primului articol în limba germană despre Muzicoterapia în România, apărut în calitate de membru în revista Asociației germane de Muzicoterapie-Musiktherapeutische Umschau în septembrie 2020.
Fondatoarea Asociației Române de Muzicoterapie, unică în țară, Angelica Postu promovează bazele și metodele teoretice și practice ale școlii vestice de Muzicoterapie cu o tradiție de peste 60 de ani, în calitate de practician, formator și speaker.
În paralel, îmbinând experiența în domeniul psihologiei cu cea dobândită ca pianistă pe scenă, Angelica Postu pregătește și consiliază muzicienii în procesul de dezvoltare personală, de înțelegere și gestionare a emoțiilor, al prezentării pe scenă dar și al temerilor legate de carieră.

Prin conferințele și workshop-urile dedicate sănătății muzicienilor, Angelica Postu urmărește ridicarea conștientizării despre importanța grijei de sine și a bunăstării, pentru a preveni dezvoltarea unor tulburări emoționale.

22 Noiembrie 2022 - 08:10