Bun venit la ANMGD!

Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca este una dintre cele mai active instituţii de învăţământ superior muzical din România, oferind studenţilor săi calificare superioară în domeniul creaţiei şi interpretării muzicale, al pedagogiei muzicale şi al muzicologiei.

Actul de predare urmăreşte în acelaşi timp latura formativă şi informativă a învăţării, pentru a asigura studenţilor o pregătire complexă şi durabilă.

Academia sprijină cercetarea ştiinţifică în domeniile creaţiei, interpretării şi muzicologiei, fiind prima instituţie din România în care s-au organizat studii doctorale în domeniul muzical.

Academia de Muzică "Gheorghe Dima" este parte activă a vieţii culturale a oraşului şi regiunii, organizând sau participând la organizarea unor evenimente culturale de prestigiu pe plan naţional şi internaţional.

 

Structura anului universitar 2022-2023 

 

 

 

 

 

Radioul Online de Chitară Clasică Harmonia Cordis sau pe scurt Harmonia Cordis Radio este un proiect al Asociației Harmonia Cordis co-organizatori fiind Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca (http://anmgd.ro/) și Eurostrings (https://eurostrings.eu/).

Scopul principal al acestui post de radio online este difuzarea unor materiale muzicale de înaltă calitate, interpretate de cei mai importanți maeștri din domeniul chitaristic și nu numai, înregistrate la numeroasele evenimente organizate de către organizațiile amintite. De asemenea prin această inițiativă dorim să sprijinim și să promovăm tinerii artiști, profesorii de specialitate și artiștii consacrați din domeniul muzicii clasice din țară și din străinătate ale căror înregistrări vor fi difuzate.

Materialele audio provin din concerte înregistrate la cele mai importante festivaluri de chitară din țară și din Europa, înregistrări realizate la studio și înregistrări de la evenimente proprii, acoperind o mare parte a creației muzicale pentru chitară clasică, inclusiv lucrări din repertoriul autohton.

http://harmoniacordis.org/radio/