Dragi studenți,

În 23.11, de la ora 19, vă așteptăm la întâlnirea online cu conf. univ. dr. Ciprian Pop și asist. univ. drd. Péter Kóter, care ne vor vorbi despre cum funcționează o editură muzicală și despre care sunt posibilitățile de colaborare cu editurile specializate în partituri.
Moderator: conf. univ. dr. Tatiana Oltean
Pentru a primi linkul de conectare pe Zoom, vă rugăm să confirmați participarea la adresa [email protected]
***
Seria „Prin culise” este organizată de Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” în cadrul proiectului „Acces, Noutate, Motivație: Garanția Dezvoltării 2022” finanțat prin Fondul de Dezvoltare Instituțională (FDI).
***

CIPRIAN POP

Ciprian Gabriel Pop s-a născut în 1977 la Bistrița. În prezent este conferențiar universitar doctor la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, director al Departamentului de Învățământ la Distanță și cu Frecvență Redusă și director al Editurii MediaMusica, în aceeași instituție. Este membru în Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România și membru în proiecte naționale și internaționale, științifice și de creație, cu tematică muzicală și a tehnologiilor informației și comunicării. Activitatea creatoare (cuprinzând aproape toate genurile muzicale) a fost premiată atât în țară (Premiul UCMR - filiala Cluj - 2006, Premiul Muzeului „George Enescu” la Festivalul „George Enescu”, 2009) cât și în străinătate (Concursul Internaţional „Reinl Stiftung”, Viena, 2008). Pe lângă lucrările muzicale, a publicat o serie de articole științifice, atât în domeniul muzical, cât și în domeniul integrării tehnologiilor informatice în domeniul muzical.
Din 1999 a fost redactor al Editurii MediaMusica. Activitatea în cadrul editurii a inclus pregătirea pentru tipar, tehnoredactarea atât a textului literar cât și a textului muzical, machetarea și crearea/designul copertelor publicațiilor. Pe lângă aceste activități, a realizat și întreține site-ul editurii și al publicațiilor periodice ale acesteia (TIC în domeniul muzical, Lucrări de muzicologie, Cogniție muzicală).
În 2012 devine directorul acestei edituri, în prezent acreditată cu nivelul A de către Consiliul Național al Cercetării Științifice.

 

PÉTER KÓTER

Péter-László Kóter a studiat muzicologia în cadrul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, fiind actualmente asistent doctorand în aceeași instituție. Între 2012 și 2015 a desfășurat o intensă activitate editorială la „Wiener Notensatz Klausenburg”, care făcea parte din Verlagsgruppe Hermann Wien și Strauss Edition Wien, având oportunitatea de a colabora cu edituri renumite la nivel mondial, cum ar fi Bärenreiter Verlag și Schott Music. Această activitate a încetat formal în 2015, dar a rămas o preocupare activă. Din 2015 a devenit profesor în proiecte educaționale inclusive, care implicau copii din diferite straturi sociale, activitate păstrată până în 2019. Acestor experiențe li se mai poate adăuga și o activitate didactică desfășurată în cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, precum și participările la diferite conferințe și simpozioane muzicologice organizate atât în țară, cât și în străinătate.

20 Noiembrie 2022 - 08:20